Naar hoofdinhoud Naar footer

8 tips voor implementatie van eHealth

Gepubliceerd op: 13-05-2020

Op basis van het onderzoek heeft de AWVB een aantal aanbevelingen opgesteld die kunnen helpen bij het implementeren van eHealth:

  1. Maak vooral gebruik van technologieën die eenvoudig zijn in gebruik.
  2. Heb oog voor de situatie van iemand met een verstandelijke beperking en zijn/haar netwerk van naasten en professionals. Houd daarnaast ook rekening met iemands motivatie om eHealth te gebruiken.
  3. Betrek naasten bij de toepassing van eHealth. Zij kunnen immers goed inschatten of de technologie passend is voor hun familielid met een verstandelijke beperking. Ook zijn zij zelf vaak medegebruiker van de technologie.
  4. Bespreek de toegevoegde waarde van eHealth aan mensen met een verstandelijke beperking, naasten en professionals.
  5. Geef uitleg over het, wat en waarom van een technologie die wordt ingezet. Dit geldt ook voor beslissingen die hierover zijn genomen in een zorgorganisatie.
  6. Begin met eHealth bij de mensen die nieuwsgierig en enthousiast zijn over het gaan gebruiken van eHealth.
  7. Check of aan de randvoorwaarden in de organisatie is voldaan. Het gaat hierbij om: een goedwerkende internetverbinding, voldoende financiële middelen voor de aanschaf van de technologie, voldoende tijd om je te verdiepen in de technologie en een ICT-afdeling die kan ondersteunen wanneer er vragen zijn.
  8. Ga na wat de afspraken zijn in de organisatie als het gaat om veiligheid en privacy en of dit voldoende is om dit te borgen. Het gaat hierbij zowel om afspraken over ICT-systemen als wat je als professional (en andere betrokkenen) wel en niet mag gebruiken. 

Deel deze pagina via: