Naar hoofdinhoud Naar footer

Bewegen met een ernstige meervoudige beperking (EMB)

Gepubliceerd op: 01-11-2023

Bewegen met of voor mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) lijkt niet altijd even makkelijk. Want hoe stimuleer je iemand nou zó, dat deze in beweging komt? Waar raakt diegene door geprikkeld? Kortom, waar zit de beleving?

Om een antwoord te geven op deze vragen heeft Koninklijke Visio twee informatievideo’s, een sportportret en een tipkaart ontwikkeld. 

Waarom sporten?

Sporten vergroot de fysieke en mentale fitheid van mensen. Maar sporten is ook: contact maken met anderen, een passie delen, grenzen verkennen, participeren en vooral plezier maken!

Voor wie

De informatie is ontwikkeld voor bewegingsagogen, sportleraren, trainers, coaches, buddy’s, studenten van sportopleidingen en andere personen in de omgeving van mensen met een ernstige meervoudige beperking.

Instructievideo’s voor begeleiders

Zeilen met een ernstige meervoudige beperking

Het sportportret gaat over Pieter, een vrolijke jongeman die in zijn vrije tijd graag gaat zeilen met zijn moeder.

Deze video is bedoeld om te inspireren, te motiveren en de mogelijkheden laten zien voor iemand met een ernstige meervoudige beperking. Pieter en zijn moeder laten zien dat zeilen geschikt kan zijn voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Zeilen ligt misschien niet zo voor de hand, maar het is een activiteit die laat zien dat het delen van een passie en het samen sporten heel fijn kan zijn. 

YouTube video thumbnail

Tipkaart

Deze tipkaart is handig om bij de hand te hebben bij de voorbereiding van een beweegmoment of een gymles voor mensen met EMB. Download onderaan de pagina de tipkaart. 

Informatie 

Lees meer 

Bron

Visio 

Downloads

Laatst bijgewerkt op: 28-11-2023

Deel deze pagina via: