Naar hoofdinhoud Naar footer

Programma bevordert gezonder leven bij mensen met een LVB en een verslaving

Gepubliceerd op: 01-04-2019

Het behandelprogramma Ge-Zonder Leven!! wil middelengebruik bij cliënten met een LVB en een verslaving verminderen en het liefst stoppen. Doel is dat cliënten verantwoord functioneren door een gezondere levensstijl.

Sociotherapeuten en gedeeltelijk vaktherapeuten (dramatherapie en PMT) voeren het programma uit, dat uit 7 samenhangende modules bestaat. Naast de handleidingen voor cliënten zijn er handleidingen en protocollen voor uitvoerders.

Behandelprogramma

Het Kenniscentrum van Trajectum ontwikkelde het behandelprogramma Ge-Zonder Leven!! voor cliënten met een LVB en een verslaving. Het programma wordt voortdurend bijgesteld door nieuwe (wetenschappelijke) inzichten en praktijkervaringen, zowel binnen als buiten Trajectum.

Gezondere levensstijl

De inzet van Ge-Zonder Leven!! is het terugdringen en bij voorkeur stoppen met middelengebruik en het aanleren van een gezondere levensstijl, zodat cliënten op een verantwoorde en aanvaardbare manier kunnen functioneren in de maatschappij, met een minimale kans op recidive en/of een laag risico op probleemgedrag. Download de handboeken en werkboeken op de website van Trajectum.

Bron: trajectum.nl

Lees meer

Deel deze pagina via:

Contactpersoon