Naar hoofdinhoud Naar footer

5 oorzaken van regeldruk

Gepubliceerd op: 22-03-2022

Het schrappen van regels is een goed begin om de regeldruk en werkdruk te verlagen. Als je administratieve lasten in de gehandicaptenzorg blijvend wil verminderen, ga je een stap verder. Dan ga je op zoek naar de achterliggende oorzaken.

YouTube video thumbnail

Wil je ontdekken wat het probleem van regeldruk is? Lees dan het rapport Regeldruk in de langdurige zorg - de boosdoeners blootgelegd. Krijg ook meteen zicht op mogelijke oplossingen, zodat zorgmedewerkers hun echte werk kunnen doen: het geven van veilige en persoonsgerichte zorg. En zodat professionaliteit, kwaliteit van zorg en vertrouwen op nummer 1 staan.

Aan de slag met je team

Iedere oorzaak of combinatie van oorzaken vraagt om een eigen aanpak. Dat is een opdracht voor de zorgprofessional, maar zeker ook voor bestuurders, stafafdelingen en regelgevende en controlerende partijen.

Kijk hier ook eens naar

  • Heb je vraagtekens bij een bepaalde registratie? Ga dan het gesprek aan met je team. Gebruik hiervoor de gesprekskaarten Reflecteren op registreren. Deze zijn gebaseerd op de vijf oorzaken van regeldruk.

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Rapport

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

[Ont]Regel de Langdurige Zorg (ORLDZ)