Naar hoofdinhoud Naar footer

Boek 'Knarsend grind'

Gepubliceerd op: 06-09-2019

'Knarsend grind' is een boek dat elke hulpverlener van mensen met hersenletsel nieuwe inzichten geeft in de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel.

Knarsend grind is een persoonlijk verhaal over het herstellen na een hersenbloeding. In het boek zoekt Gabrielle naar de nieuwe identiteit van haar man. Ze bezoekt verschillende zorginstellingen, musea en dierentuinen. Daarbij is er aandacht voor de pijn van de aanpassingen die het nieuwe leven met zich meebrengt. 

Handvatten voor begeleiders

Dit boek is geschikt voor begeleiders, omdat het inzicht geeft in de thuissituatie van een persoon met niet-aangeboren hersenletsel. Iemand met NAH laat thuis vaak ander gedrag zien dan in de zorginstelling. 'Thuis' en 'zorginstelling' kunnen twee verschillende werelden worden, terwijl juist hier een goede samenwerking nodig is. Een compleet beeld van de cliënt maakt de zorg beter.

Het boek toont aan hoe belangrijk het is dat begeleiders goed geïnformeerd worden over de 'onzichtbare' gevolgen van dergelijk letsel, dat zij alert zijn op signalen van de familie / direct betrokkenen en daarop ook handelen. Essentieel voor de familie zijn persoonlijke adviezen op maat, over hoe om te gaan met bepaald ongewenst gedrag van een cliënt.

Bestellen van het boek

Heb je interesse? Het boek kost 18,99 euro en is te bestellen via deze website

Bron: Uitgeverij de Graaff

Deel deze pagina via:

Soort

Boek

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Uitgeverij de Graaff

Auteur

Gabriëlle Berning

ISBN

978-94-93127-00-5 a

Prijs

€ 18,99