Naar hoofdinhoud Naar footer

BordjeVol helpt mantelzorgers om hulp te vragen

Gepubliceerd op: 20-10-2020

Laatst bijgewerkt op: 17-11-2023

Met een set speelkaarten en werkbladen brengt BordjeVol voor mantelzorgers spelenderwijs in kaart welke activiteiten energie kosten, hoe lang de situatie nog vol te houden is en welke mensen kunnen helpen.

Onder mantelzorgondersteuners is BordjeVol inmiddels een wijdverspreid instrument. Ook andere beroepsgroepen zoals organisaties uit zorg en welzijn, gemeenten (wijkteams) en hr-afdelingen van bedrijven (bedrijfsmaatschappelijk werk),  mantelzorgondersteuners, casemanagers, wijkverpleegkundigen en ergotherapeuten maken gebruik van BordjeVol om snel inzichtelijk te krijgen waar voor een mantelzorger de schoen wringt en waar ruimte zit. 

Heb je als mantelzorger interesse in BordjeVol? Vraag er dan naar bij een mantelzorgsteunpunt in jouw regio of informeer bij jouw zorg-/welzijnsprofessional.

Wat levert BordjeVol op?

De methode is heel concreet. Het biedt de mantelzorger:

  • Inzicht in de draaglast en draagkracht.
  • Inspiratie: op welke concrete levensaspecten is verandering wenselijk?
  • Activatie om daadwerkelijk anderen om hulp te vragen.

Workshops BordjeVol

Voor BordjeVol heb je geen training nodig. Om vertrouwd te raken met de methodiek en te ontdekken op welke manieren BordjeVol ingezet kan worden, bieden we geaccrediteerde workshops, ook in-company. Meer informatie over de workshops en aanmelden vind je op de website van BordjeVol.

BordjeVol maakt hulp vragen bespreekbaar

BordjeVol kan zowel vroegtijdig als bij overbelasting worden ingezet door de zorg- of welzijnsprofessional. Samen met de mantelzorger doorloopt de professional BordjeVol om zo direct advies te kunnen geven en afspraken te maken. Maar BordjeVol is zo opgezet dat een mantelzorger de methode ook zelf kan uitvoeren en de uitkomsten vervolgens met de zorgprofessional bespreken. 

De methode is ontwikkeld door Wijzelf, samen met mantelzorgers en professionals, en is mede mogelijk gemaakt door zorgverzekeraar CZ en VWS. Kijk voor meer informatie en bestellen op bordjevol.nl.

Bron: wijzelf.nl

Deel deze pagina via:

Soort

Spel

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

BordjeVol