Naar hoofdinhoud Naar footer

De Groene Zorg Alliantie

Gepubliceerd op: 30-08-2022

De Groene Zorg Alliantie is een koepelorganisatie voor zorgprofessionals die zich inzetten voor vergroening van de zorg en voor planetaire gezondheid. Je kan je als zorgprofessional of organisatie aanmelden om je in te zetten voor duurzame zorg. Hoe de Groene Zorg Alliantie bijdraagt aan groene zorg, lees je in dit artikel.

Sinds maart 2021 heeft de Groene Zorg Alliantie verschillende mijlpalen bereikt. Zo is de Groene Zorg Alliantie gegroeid naar 25 Groene Zorg Commissies en 59 Green Teams. Zowel Commissies als Green Teams focussen zich op de invloed van klimaat, milieuvervuiling en veranderde ecosystemenen op gezondheid en het verduurzamen van de zorgsector. Green Teams zijn onstaan binnen één instituut, Commissies zijn meerdere instituten samen. Ook heeft de GZA op meer dan 50 bijeenkomsten gesproken over groene zorg en schrijft de alliantie mee aan de Green Deal Zorg 3.0.

Ga naar de Groene Zorg Alliantie

Met o.a. publicaties, samenwerkingen, en events werkt de Groene Zorg Allianties aan haar nieuwe doel: in 2050 is de Groene Zorg Alliantie overbodig geworden, omdat de zorg klimaatneutraal, klimaatbestendig, circulair en ecopositief is. 

Werk mee aan het doel

Wil je mee werken aan dit doel van de Groene Zorg Alliantie? Bekijk dan de website en lees daar alles hoe je je daar als commissie, green team of individu kan aanmelden.

Deel deze pagina via:

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

De Groene Zorg Alliantie