Naar hoofdinhoud Naar footer

E-learning ‘Zie jij het, die LVB?’

Gepubliceerd op: 01-07-2022

Een licht verstandelijke beperking (LVB) zie je meestal niet, de gevolgen wel. E-learning ‘Zie jij het, die LVB?’ helpt je bewust te zijn van een mogelijke LVB, het eerder te herkennen en de juiste tools in te zetten. Hierdoor werk je als professional effectiever met mensen met een LVB. De e-learning is voor professionals die werken met (jonge) mensen in de zorg, wijkteams, bij de gemeente of politie, als arts of in het onderwijs.

E-learning ‘Zie jij het, die LVB?’ is ontwikkeld door het Landelijk Kenniscentrum LVB (dankzij subsidie van het ministerie van VWS). De e-learning is kosteloos te volgen en SKJ-geaccrediteerd.

Ga naar de e-learning

Inhoud e-learning 'Zie jij het, die LVB?'

De e-learning bestaat uit 4 modules (die ook los van elkaar te volgen zijn) met toegankelijke kennis over een LVB:

  1. Ogen open voor LVB
  2. Handen uit de mouwen
  3. LVB & extra uitdagingen en risico's
  4. LVB & GGZ

Na de eerste module heb je een goede indruk wat een licht verstandelijke beperking is en waarom je er aandacht voor moet hebben. Na module 2, 3 en 4 heb je concrete handvatten om een LVB te herkennen en er op aan te sluiten. Ook komen ervaringsdeskundigen aan het woord. Daarnaast vind je er praktijkvoorbeelden, praktische handvatten, testen en opdrachten met betrekking tot een LVB.

Laatst bijgewerkt op: 24-10-2023 

Deel deze pagina via:

Soort

Lesmateriaal

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Landelijk Kenniscentrum LVB