Naar hoofdinhoud Naar footer

E-magazine Versterken van netwerken in de gehandicaptenzorg

Gepubliceerd op: 04-09-2019

Mensen die zorg krijgen via de Wet Langdurige Zorg en die ondersteuning nodig hebben, kennen vaak minder mensen. Maar juist zij hebben behoefte om meer mensen leren kennen. Cliëntenorganisaties LFB, KansPlus en LSR hebben daarom een e-magazine gemaakt met verhalen over het versterken van netwerken van mensen die afhankelijk zijn van zorg.

Tussen 2016 en 2018 zijn de cliëntenorganisaties LFB, KansPlus en LSR op zoek gegaan naar zorginstellingen in de gehandicaptenzorg die gericht werken aan het versterken van het netwerk van hun cliënten. Daarbij hebben ze gebruik gemaakt van de Vilans-uitgave Aan de slag met sociale netwerken

In Het Netwerk e-magazine dat zij nu hebben gepubliceerd staan verhalen van mensen die direct betrokken waren bij het versterken van het netwerk. Zorgprofessionals uit de zorginstellingen vertellen over de eigen, unieke aanpak, de valkuilen en randvoorwaarden.

Daarnaast kun je in het magazine ervaringen lezen van de mensen die zelf ondersteuning nodig hebben en hun familie. Zij vertellen waarom ze hun netwerk wilden vergroten, wat hun eigen rol was en wat het traject heeft opgeleverd.

Lees meer over netwerken

Deel deze pagina via:

Taal

Nederlands