Naar hoofdinhoud Naar footer

Bizzerd.work maakt solliciteren voor mensen met een beperking makkelijker

Gepubliceerd op: 25-02-2019

Susanne Boers bedacht een manier om alle informatie die over jongeren met een beperking bij tal van instanties in mapjes zit – school, gemeente, jobcoach, UWV – te bundelen in de app bizzerd.work.

In de app vind je informatie over jongeren en hun opleiding, school, samenwerking met de overheid en eerdere werkgevers. Filmpjes, tekst en foto's maken het profiel compleet. Werkgevers krijgen met behulp van een persoonlijke profiel een duidelijk beeld van de jongere en zijn achtergrond. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij het krijgen van nieuw werk. 

Maak hier een Bizzerd.work account

Waarom is deze app waardevol? 

De app vergroot vooral de eigen regie van jongeren met een beperking. Jongeren die met Bizzerd.work werken beheren hun eigen profiel en bepalen wie de informatie kan zien.

Veel jongeren (met name meisjes) redden het zonder begeleiding niet op de arbeidsmarkt. In het verleden gingen veel van deze leerlingen na school rechtstreeks de Wajong in, de uitkering voor jongeren met een beperking. Lees meer >> 

Pilot 

Susanne Boers (jonge arts) bedacht de app tijdens het maatschappelijke project Nationale Denktank. Een ondernemer werkte het idee verder uit tot een platform.

Sinds 2018 proberen enkele Utrechtse scholen - zoals het Pouwer College - het visitekaartje uit. Tot nu toe levert de pilot deze school vooral stages op.

Deel deze pagina via:

Soort

Apps

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Bizzerd.work

Auteur

Susanne Boers

Bron

https://www.bizzerd.work/