Naar hoofdinhoud Naar footer

Emotionele Ontwikkeling & Gehechtheid

Gepubliceerd op: 19-07-2022

In 2008 en 2009 zijn de eerste versies van de boekjes 'Emotionele ontwikkeling - Omschrijving fasen en bijbehorende begeleidingsstijl' en 'Hechting Basisveiligheid Basisvertrouwen - Begeleiding en behandeling' gepubliceerd door Sandra Zaal en Margriet Boerhave. De in 2022 herziene versies kun je hier downloaden. De boekjes zijn aangepast aan de laatste ontwikkelingen en inzichten.

Binnen Cordaan wordt al jaren gewerkt met deze boekjes over emotionele ontwikkeling en gehechtheid. De publicaties geven theoretische inzichten en praktische handvatten voor de begeleiding van mensen met een beperking. Om een cliënt aan te spreken op het niveau dat aansluit is het heel belangrijk om een goed beeld te hebben van de emotionele ontwikkeling en onderliggende behoeften. 

Publicaties over emotionele ontwikkeling en gehechtheid bij verstandelijke beperking

Publicatie ‘Emotionele ontwikkeling’ biedt informatie over de fasen en begeleidingsstijl. ‘Gehechtheid, basisveiligheid en basisvertrouwen’ gaat verder in op de gehechtheidsrelatie: het fundament van een gezonde emotionele ontwikkeling.

Lees meer:

Downloads

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Achtergrond

Taal

Nederlands