Naar hoofdinhoud Naar footer

Film 'Ooit ga je dood'

Gepubliceerd op: 01-11-2022

Wat gebeurt er allemaal nadat je bent overleden? Dat vroeg Miranda, cliënt bij Dichterbij, zich af. Ze wilde daarom graag een uitvaartcentrum bezoeken. Van haar ervaring werd de film ‘Ooit ga je dood’ gemaakt.

YouTube video thumbnail

Het onderwerp ‘dood’ hield cliënt Miranda al een tijdje bezig. Want wat gebeurt er met je lichaam na je overlijden? Hoe wordt een begrafenis voorbereid? En wat kan je daar zelf in bepalen? Bij haar bezoek aan het uitvaartcentrum kon ze al haar vragen stellen.

Praten over de dood

De dood is een natuurlijk onderdeel van ieders leven. Maar erover nadenken of erover praten, dat is niet voor iedereen makkelijk. De film ‘Ooit ga je dood’ helpt cliënten, hun naasten en begeleiders om het onderwerp bespreekbaar te maken. In de film zie je precies wat er gebeurt; van het moment dat je lichaam wordt opgehaald tot en met de uitvaart zelf. Hiermee haal je ene stuk onbekendheid weg en daarmee wellicht ook wat angst of onzekerheid.

Jouw wensen

De film laat ook zien dat je zelf de regie hebt over hoe jouw uitvaart eruit ziet. Je kunt bijvoorbeeld bepalen of je begraven wordt of gecremeerd, welke muziek er te horen is en wie er een praatje houdt. Het is dan wel belangrijk om op tijd te praten over je wensen en de mogelijkheden.

Deel deze pagina via:

Soort kennis

Ervaringskennis

Organisatie / Uitgever

Dichterbij