Naar hoofdinhoud Naar footer

Film over nachtzorg Gemiva

Gepubliceerd op: 20-06-2022

Geen nacht is hetzelfde. Medewerkers van Gemiva vertellen in onderstaand filmpje hoe de nachtzorg er bij hen uitziet en hoe zij gebruik maken van ondersteunende techniek.

Film over Gemiva

De zorg van de Gemiva-SVG Groep gaat ook in de nacht door. Op locatie Swetterhage (een woon- en werkgemeenschap in Zoeterwoude) waakt de Centrale Nachtzorg over de cliënten. Het nachtteam maakt gebruik van aangesloten uitluistersysteem en waakt zo op afstand over 20 verschillende locaties. Daarnaast levert het team directe zorg aan de ruim 300 cliënten die op het terrein van Swetterhage wonen. Regelmatig gaan twee nachtdienstmedewerkers met een aantal persoonlijk begeleiders in gesprek. Doel is meer inzicht en begrip krijgen voor de situatie en de zorg voor cliënten zo goed mogelijk vormgeven.

YouTube video thumbnail

Open Nacht 

De Open Nacht geeft familie, medewerkers en cliëntvertegenwoordigers een inkijkje in de nachtzorg. Ga naar minuut 5:58 in bovenstaande video om meer te horen en te zien over Open Nacht. 

Luister de podcast Held van de nacht

Bernadette is ruim 20 jaar werkzaam in de nachtzorg en vertelt in de podcast Held in de nacht over haar werk bij de Gemiva-SVG Groep. De VGN heeft met medewerking van de Gemiva-SVG Groep de podcast ontwikkeld, met het doel om medewerkers in de nacht een podium te geven.

Lees meer over nachtzorg

Laatst bijgewerkt op: 19-12-2023 

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Video

Soort kennis

Ervaringskennis

Taal

Nederlands