Naar hoofdinhoud Naar footer

Goede nacht, betere dag!

Gepubliceerd op: 08-09-2022

Met de Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg van het programma Volwaardig leven wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) het voor cliënten en zorgverleners gemakkelijker maken om technologie toe te passen. In de Innovatie-impuls ontstond een themanetwerk rondom ‘lekker slapen’, waarbij zes zorgorganisaties zich aansloten. Het vraagstuk ‘hoe zet ik een slaapteam op binnen mijn organisatie of hoe professionaliseer ik deze’ leefde bij alle aangesloten organisaties. Het themanetwerk deed veel ervaring op en merkte dat het thema ‘lekker slapen’ bij meer organisaties in de gehandicaptensector onder de aandacht is. De geleerde lessen staan verzameld in dit document met verwijzingen naar tal van artikelen, formats en video’s.

Na het doornemen van dit document:

  • heb je praktische handvatten om binnen je organisatie aan de slag te gaan met het thema ‘lekker slapen’ en de opzet van een slaapteam; 
  • weet je de juiste informatie en personen te vinden waarmee je ervaringen kunt uitwisselen; 
  • ben je nóg enthousiaster om met het thema ‘lekker slapen’ aan de slag te gaan. 

Zodat alle cliënten die zorg ontvangen van een organisatie in de gehandicaptenzorg een zo goed mogelijke nachtrust ervaren en een betere dag beleven.

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Handreiking

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

Innovatie-impuls