Naar hoofdinhoud Naar footer

Grip op Agressie

Gepubliceerd op: 09-11-2020

Grip op Agressie (GoA) wil ernstig agressief gedrag bij cliënten met een LVB verminderen en voorkomen.Daarnaast ondersteunt het programma cliënten bij het herkennen van spanning en daarmee kunnen omgaan. Het programma biedt ook richtlijnen voor de dagelijkse omgang met cliënten met agressieproblemen.

YouTube video thumbnail

De GoA kan zowel door mensen apart gevolgd worden, als door groepen. Hij bestaat uit 7 onderdelen. Bij ieder onderdeel horen huiswerkopdrachten, zodat je de methode makkelijker op de werkvloer kunt toepassen. De introductiefilms, handleidingen en modules vind je op de website van kfz.

Grip op Agressie Ambulant

Het programma Grip op Agressie Ambulant is gericht op dezelfde doelgroep als het klinische programma, maar vanuit een andere soort behandeling en situatie.

De producten van de GoA Ambulant bestaan uit een programma voor trainers en een werkboek. Je vindt ze op de website van kfz.

Onderbouwing

De Erkenningscommissie Gedragsinterventies Justitie heeft de interventie officieel erkend als behandelprogramma voor mensen met een LVB en agressief (delict)gedrag. 

Deel deze pagina via:

Soort

Handreiking

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

KFZ