Naar hoofdinhoud Naar footer

Hoe blijf je ontregelen?

Gepubliceerd op: 29-09-2022

Je hebt in de praktijk van jouw organisatie ontregeld, hoe houd je dit vast en voorkom je dat het bij die ene keer blijft? Met andere woorden, hoe zorg je voor structureel meer werkplezier en registraties die goede en veilige zorg ondersteunen? Op deze pagina staat hoe je de oplossingen duurzaam doorvoert. Kortom, volop tips voor succesvol ontregelen als doorlopende activiteit.

Werkvormen en handvatten 

Blijf duurzaam ontregelen met onderstaande werkvormen en handvatten. Klik op de naam van de werkvorm en ga aan de slag met jouw team.

Trechter van Verdunning

Voordat je een nieuwe registratie invoert, stel jezelf dan eerst drie afwegingsvragen

Reflecteren met de hand

Met behulp van je eigen hand, reflecteer je op wat goed gaat en wat nog beter kan in het ontregelproces.

Praatplaat tips en inzichten over aanpak regeldruk 

Vilans organiseerde in 2020 praktijkgerichte onderzoeken, de ontregellabs. De belangrijkste tips en inzichten uit deze gesprekken zijn omgezet in heldere beelden.

Hoe blijf je ontregelen? 

Blijvend ontregelen is meer dan regels schrappen en zorgen voor minder papierwerk. Je wilt vooral meer aandacht en tijd aan je bewoners besteden en zo goed mogelijk tegemoet komen aan hun wensen. Daarom moet je telkens kijken welke stappen je kan nemen om meer tijd over te houden om aan bewoners te besteden. Hoe anderen dat doen, lees je in de praktijkverhalen hieronder.

Ga naar de Ontregelblik

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan

Soort kennis

Ervaringskennis

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

[Ont]Regel de Langdurige Zorg (ORLDZ)