Naar hoofdinhoud Naar footer

Jouw Omgeving

Gepubliceerd op: 18-07-2019

Jouwomgeving is een online behandelplatform waarop je met cliënten (waaronder ouders met een verstandelijke beperking) doelen vastlegt.

Iedere cliënt heeft een eigen profiel en informatie wordt door cliënten in een veilige omgeving gedeeld met het eigen netwerk van ouders, behandelaars en docenten. Koppeling naar wijkteams is mogelijk.

Cliënt (ouder) en begeleider hebben ieder een eigen dashboard. Via het werkplan is het eenvoudig om doelen toe te voegen. In de bibliotheek kunnen video’s, websites en documenten bekeken worden, zonder beperkingen voor de cliënt (gevuld door Expertisenetwerk Kinder- en jeugdpsychiatrie (E-KJP). Ouders kunnen hierdoor putten uit betrouwbare informatiebronnen om hen te ondersteunen bij de opvoeding.

Ervaringen met Jouwomgeving

Alliade (voorheen Reik/Talant) startte 3 jaar geleden met Jouwomgeving op de groepen kinderen en jeugd VB. Ook ASVZ is bij dit initiatief betrokken. 130 van de 500 cliënten gebruiken het nu. Een wens is nog koppeling met het ECD. Cliënten bevalt het meest dat zij:

  • Op een gemakkelijke manier met informatie kunnen werken en die kunnen delen (minder tekst, veel visueel).
  • Er zelf mee aan de slag kunnen, wat zij ervaren als ‘echt samenwerken.’
  • Zich minder afhankelijk voelen.
  • Over veel informatie kunnen beschikken.

Tip: Start bij de implementatie met de enthousiastelingen. De rest volgt dan vanzelf.

Lees meer over Jouwomgeving

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Tool

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands