Naar hoofdinhoud Naar footer

Kennisbundel Zelfmanagementondersteuning voor (toekomstige) zorgprofessionals

Gepubliceerd op: 17-05-2019

Voor mbo- en hbo-docenten en (toekomstige) zorgprofessionals is de Kennisbundel Zelfmanagementondersteuning gemaakt. De kennisbundel staat vol met actuele kennis en leermiddelen: films, animaties en bruikbare opdrachten voor onderwijs en praktijk. Hogeschool Rotterdam ontwikkelde de kennisbundel in samenwerking met Vilans. Deze samenwerking is financieel mogelijk gemaakt door ZonMw.

De kennisbundel maakt duidelijk wat zelfmanagementondersteuning van mensen met verschillende chronische gezondheidsproblemen inhoudt en welke kennis, houding en vaardigheden (aankomende) zorgverleners daarvoor nodig hebben. De nadruk ligt op hoe je als zorgverlener ondersteuning van zelfmanagement en eigen regie in de praktijk brengt. Docenten van hbo- en mbo-opleidingen kunnen de inhoud direct gebruiken in hun lessen. De inhoud is een bewerking van het leerboek ‘Verpleegkundige ondersteuning bij zelfmanagement en eigen regie’ (BSL).

Samenwerking

Tijdens de ontwikkeling van de kennisbundel is samengewerkt met experts op het gebied van zelfmanagement en zelfredzaamheid, docenten van verschillende mbo- en hbo-scholen, lectoren van het Platform Zelfmanagement, en vertegenwoordigers van Vilans, VKI, Vitale Delta en V&VN.

Laatst bijgewerkt op: 22-01-2024 

Deel deze pagina via:

Soort

Kennisbundel

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Hogeschool Rotterdam en Vilans