Naar hoofdinhoud Naar footer

Kennisproduct Werkboek ‘Ga je mee?’

Gepubliceerd op: 12-05-2023

Gaat jouw organisatie aan de slag met zorgtechnologie? Vergeet dan niet de ervaringsdeskundigen mee te nemen. Hoe doe je dat? En waar moet je op letten? Het werkboek ‘Ga je mee?’ helpt je hierbij.

Of je nu technologie gaat maken, testen of inzetten, je kunt niet om ervaringskennis heen. Door een ervaringsdeskundige te betrekken, voorkom je dat je dingen gaat invullen voor de ander. Bovendien weet je zo direct hoe technologie wordt gebruikt. Het is belangrijk om tijdens het hele proces steeds weer na te gaan bij de eindgebruiker of je op de goede weg bent. Download het werkboek ‘Ga je mee?‘ om te leren samenwerken met ervaringsdeskundigen aan de hand van verschillende puzzelstukken.

  • Download werkboek ‘Ga je mee?’ (pdf) onderaan de pagina.

Aan de slag met werkboek ‘Ga je mee?’

Print voor iedereen een versie van het werkboek. In het boek staan vragen. Samen met de ervaringsdeskundige bepaal je welke vragen jullie als eerste beantwoorden. Je gebruikt het boek als een puzzel. Begin bij het puzzelstuk dat het beste bij jullie past. Zo leer je elkaar kennen, zowel persoonlijk, als op het gebied van communicatiestijlen én op het gebied van samenwerken.  

YouTube video thumbnail

Ervaringen met het werkboek

‘Het is altijd belangrijk om te letten op gelijkwaardigheid. Maar bij iemand met een beperking geldt dit nog eens extra. Door de beperking heeft iemand soms ondersteuning nodig. Maar daar zit ook het gevaar in dat de ander te veel gaat overnemen. Het werkboek nodigt dan ook uit om hier regelmatig het gesprek over aan te gaan. Bijvoorbeeld door daar vaste momenten voor af te spreken.’ 

Samenvatting: Werkboek ‘Ga je mee?’

Cliëntgroep: Cliënten in de gehandicaptenzorg

Gebruikers: Innovatie-managers, projectteams en stakeholders

Wanneer gebruiken?: Leren samenwerken met ervaringsdeskundigen om technologie in te zetten

Training nodig?: Nee

Product getest?: Nee

Validatie: Ervaringskennis: kennis op basis van de ervaringen van cliënten of verwanten

Waar te vinden?: Besproken tijdens Congres #InZo2022, aanvullende informatie en eventuele downloads zijn onder deze tabel te vinden

Kosten: Gratis

Onderbouwing van het kennisproduct 

Innovatie-Route kennisproducten 

Dit kennisproduct is onderdeel van de Innovatie-Route: een stappenplan voor het inrichten van het implementatieproces van zorgtechnologie in de gehandicaptenzorg. Bij elke stap vind je uitleg, hulp, algemene tips en praktische voorbeelden. De Innovatie-Route is ontwikkeld binnen de Innovatie-impuls van het programma Volwaardig leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). 

Meer informatie 

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Werkboek

Taal

Nederlands