Naar hoofdinhoud Naar footer

Kennisproducten 'Eigen regie' van Stichting Downsyndroom

Gepubliceerd op: 01-07-2022

Vaak vinden (jong)volwassenen het moeilijk om hun vrije tijd goed in te vullen. Het ontbreekt ze aan inzicht in wat er allemaal mogelijk is. Ook initiatief nemen is vaak lastig. Daardoor brengen ze vaak veel tijd passief door achter de tv of iPad. En dat terwijl het gevoel van eigen regie voor hen belangrijk is. Daarom heeft Stichting Downsyndroom kennisproducten ontwikkeld die hierbij kunnen helpen. Op Het Kennisplein Gehandicaptensector delen we 2 praktische kennisproducten.

Daarnaast heeft Stichting Downsyndroom ook een project gelanceerd, genaamd Eigen Regie. Lees hier het nieuwsbericht over het project. Op de website van Stichting Downsyndroom onder 'Volwassene' vind je meer kennisproducten. 

Strippenkaart 'Eigen regie'

Soms weet je niet wat je op een vrije dag of op vakantie moet doen. Dan kan je een strippenkaart met activiteiten maken. Elke dag kan je een activiteit van deze strippenkaart uitzoeken. 

Download de strippenkaart onder aan deze pagina bij 'Downloads'.

Handleiding 'Eigen regie'

Ouders willen wel dat hun volwassen kind met syndroom van Down meer zelf gaat doen, maar de ouders vinden het moeilijk om hun kind los te laten en ruimte te laten om meer zelf te doen. Deze handleiding maakt inzichtelijk hoe je dit kan doen.

Download de handleiding onder aan deze pagina bij 'Downloads'.

Meer informatie

Op de website van Stichting Downsyndroom staan meer kennisproducten over het thema 'Eigen regie' voor volwassenen met syndroom van Down. Ga naar de website van Stichting Downsyndroom

Downloads

Deel deze pagina via:

Taal

Nederlands