Naar hoofdinhoud Naar footer

Klaar voor de start?!

Gepubliceerd op: 25-10-2022

Laatst bijgewerkt op: 25-10-2022

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor aan de slag gaan met regeldruk en ontregelen. Leer daarom van de kennis en ervaring die er al is. En check wat en wie je absoluut nodig hebt om te kunnen starten. Wie weet vind jij ook niet alles duidelijk over regeldruk en ontregelen. Of je krijgt er vragen over. Ontdek hoe het echt zit en ga goed van start!

Werkvormen en handvatten 

Blijf duurzaam ontregelen met onderstaande werkvormen en handvatten. Klik op de naam van de werkvorm en ga aan de slag met jouw team.

Checklist

Wie en wat heb je absoluut nodig om te starten?

Ga naar de checklist

Vragen en antwoorden

Lees hier de vragen en antwoorden over ontregelen en regeldruk

Ga naar de vragen en antwoorden

Tips en inzicht over aanpak regeldruk

De belangrijkste tips en inzichten uit de praktijkgerichte onderzoeken (ontregellabs) vind je terug in een duidelijke praatplaat. 

Bekijk de tips, inzichten en download de praatplaat

Beren op de weg

Krijg inzicht in mogelijke obstakels die je tijdens het ontregelen tegen kan komen en maak een plan hoe hiermee om te gaan. 

Ga naar de werkvorm

Ontregelen of regeldruk voorkomen

Bij ontregelen kun je kijken hoe je regeldruk vermindert. Je kunt ook kijken hoe je regeldruk voorkomt door te werken vanuit de behoeften van zorgmedewerkers. Dat vraagt wel een andere mindset, organisatiestructuur en werkwijze dan bij ontregelen. Een start kan zijn om er al eens mee te experimenteren. Ga jij de aanpak samenstellen? Beslis dan in hoeverre je gaat voor ontregelen en, of voor regeldruk voorkomen. En wat het beste past bij waar je organisatie nu staat.

Lees hier de 3 manieren hoe je kan werken aan regeldruk 

Inspiratie nodig?

Terug naar de OntregelBlik

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan

Taal

Nederlands

Programma's / projecten

[Ont]Regel de Langdurige Zorg (ORLDZ)