Naar hoofdinhoud Naar footer

Kwaliteitskader Forensische Zorg

Gepubliceerd op: 16-05-2023

De afgelopen jaren zijn programma’s ontwikkeld om kwalitatief hoogwaardige Forensische Zorg te kunnen blijven bieden. Er is nu ook een Kwaliteitskader speciaal voor de forensische Zorg. Het beschrijft wat goede forensische zorg is en hoe die zorg zich kwalitatief kan blijven ontwikkelen. Het Kwaliteitskader helpt o.a. professionals om goede, veilige en gepaste zorg te leveren. Er is ook een versie voor cliënten met een LVB. Er zijn zes korte filmpjes ontwikkeld waarin kort wordt uitgelegd wat het Kwaliteitskader is.

YouTube video thumbnail

Het Kwaliteitskader Forensische Zorg is ontwikkeld door professionals uit het veld, beroepsverenigingen, brancheorganisaties, organisaties van patiënten/cliënten en Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).  Deze partijen beschrijven hun gedeelde visie over goede forensische zorg en hoe die zorg zich kwalitatief kan blijven ontwikkelen. 

Het Kwaliteitskader Forensische Zorg helpt professionals om goede, veilige en gepaste zorg te leveren. Het vormt een hulpmiddel bij het maken van keuzes in de praktijk en het helpt hen om samen te leren, te ontwikkelen en te reflecteren en vervolgens te verbeteren. Daarnaast geeft het duidelijkheid aan patiënten en hun naasten, aan de politiek en aan de samenleving over wat kwalitatief goede forensische zorg is. Ook biedt het kader handvatten voor het bepalen van passende tarieven binnen de forensische zorg, waardoor het mogelijk wordt reële prijzen te bepalen voor de geleverde kwaliteit.

Er zijn zes korte filmpjes ontwikkeld waarin Inge Koomen (EFP) kort uitlegt wat het Kwaliteitskader is. Bekijk de video's. 

Downloads

Ga naar

EFP 

Deel deze pagina via:

Soort

Handreiking