Naar hoofdinhoud Naar footer

Nachtzorg bij ASVZ

Gepubliceerd op: 18-11-2021

In de voorlichtingsfilm over nachtzorg bij ASVZ vertellen nachtdienstmedewerkers Delia en Annemarie meer over hun werk.

Voorlichtingsfilm

ASVZ heeft een voorlichtingsfilm gemaakt voor ouders en familieleden over de nachtzorg. Overdag zijn er altijd begeleiders in de woning, maar ’s nachts is dat anders. Soms is er een slapende of wakkere wacht aanwezig. Vaker worden de woningen uitgeluisterd door de nachtdienst die op een centrale post aanwezig is. Hoe gaan de medewerkers van de nachtdienst te werk? En hoe werkt het uitluistersysteem? Dit filmpje van ASVZ laat je zien hoe het werkt. 

Bekijk de video

‘s nachts alleen

‘Nu Denise hier woont, is er ’s nachts geen nachtploeg meer aanwezig’, vertelt Natasja in de film. Haar zus Denise woont bij ASVZ en wordt ’s nachts uitgeluisterd. ‘In het begin was dat wennen. Het is een fijner idee dat iemand gewoon in huis is, maar ja, als de medewerker slaapt, hoort die ook niet alles.’ De film wordt positief ontvangen zo blijkt uit feedback: 'De film geeft een inkijkje in de werkwijze van de nachtzorg.'

Animatiefilm voor cliënten

ASVZ maakte ook een animatiefilmpje voor mensen met een beperking. Medewerkers gebruiken de animatie ook als introductie om een gesprek over nachtzorg aan te gaan.

Bekijk de video

Deel deze pagina via:

Soort

Achtergrond

Soort kennis

Ervaringskennis

Taal

Nederlands

Prijs

€ 2,00