Naar hoofdinhoud Naar footer

Nieuw: Ebb, een app voor mensen die communiceren via beelden

Gepubliceerd op: 12-07-2017

Sofie Sergeant ontwikkelde een app voor mensen die communiceren via beelden, zoals veel mensen met een verstandelijke beperking: Ebb. De ontwikkelversie van Ebb is te downloaden via Google Play of de App Store.

Veel mensen met een verstandelijke beperking kunnen niet lezen en schrijven en hebben moeite met geheugen en overzicht. Hierbij wil Ebb ondersteunen. De app helpt om te praten over wat iemand belangrijk vindt in het leven.

Hoe werkt Ebb?

Ebb bevat een verzameling van beelden: een beeldenbank. De gebruiker kiest de beelden die best bij hem of haar passen en plaatst ze per thema. De beeldenbank kan ook aangevuld worden met persoonlijk beeldmateriaal. Ebb is te gebruiken op een tablet of smartphone.

Ontwikkeling app

De app is een idee van Sofie Sergeant en zij ontwikkelde deze in samenwerking met René Krewinkel. Ze bedacht de app omdat mensen met een beperking steeds meer worden aangesproken op hun mogelijkheden. Hierdoor komen ze vaker voor keuzes en beslissingen te staan. Daarom is het belangrijk om met hen te praten over levensthema´s.

Vlog over Ebb

Sofie en haar mede-onderzoeker Henriëtte vertellen in deze video over Ebb.

De versie die je nu kunt downloaden is een prototype. Heb je opmerkingen of verbeterpunten over de app? Stuur die dan naar Sofie Sergeant: sofie.sergeant@disabilitystudies.nl.

Meer weten

Meer informatie is te vinden op de website over Ebb. Hier vind je ook de gebruikershandleiding. Ebb heeft ook een eigen Facebook-pagina.

Deel deze pagina via:

Soort

Achtergrond

Soort kennis

Onderzoekskennis

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Sofie Sergeant

Auteur

Sofie Sergeant

Prijs

€ -4,00