Naar hoofdinhoud Naar footer

Nieuwe leerweg voor mensen met een beperking

Gepubliceerd op: 19-10-2021

Om voor mensen met een beperking een betekenisvol eigen leven te kunnen leiden, is het belangrijk dat zij mee doen in de maatschappij. Een basisvoorwaarde is het kunnen volgen van een opleiding. VGN en ActiZ sluiten met een nieuwe samenwerking aan op de behoefte van zorgorganisaties. Daarnaast kunnen mensen met een beperking door de samenwerking met zorgorganisaties en Calibris Advies op hun eigen niveau en in hun eigen tempo nieuwe vaardigheden leren in de nieuw ontwikkelde leerpaden. 

Het is essentieel dat alle talenten worden benut vanwege de arbeidsmarkttekorten in de zorgsector. Daarom biedt WoonHulp binnen dagbestedingslocaties in de gehandicapten- en ouderenzorg een branche-opleiding aan, aan mensen met een beperking. De VGN en ActiZ erkennen deze praktijkopleiding. Het ondersteunt de mogelijkheden voor studenten met een beperking om zich verder door te ontwikkelen binnen het mbo.  

Nieuwe leerweg

Daarnaast slaan VGN en ActiZ de handen ineen om een ontwikkellijn op een dagbestedingslocatie te starten waarbij mensen met een beperking na de opleiding Woonhulp kunnen doorstromen naar een praktijkopleiding in de derde leerweg. Deze wordt afgesloten met een mbo-praktijkverklaring. Het Servicedocument op de website van VGN toont hoe deze samenwerking tussen een mbo-instelling en zorgorganisaties tot stand kan komen. 

Lees het volledige artikel op VGN: Nieuwe leerweg in de zorg voor mensen met een beperking in het mbo-praktijkleren

Deel deze pagina via:

Taal

Nederlands