Naar hoofdinhoud Naar footer

Opleiding ‘Schrijven en presenteren van je ervaringsverhaal’ bij NAH

Gepubliceerd op: 24-06-2019

In deze training leren mensen met Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) om te vertellen over hun eigen ervaringen. Een verhaal waaruit blijkt hoe zij na het krijgen van hersenletsel weer opnieuw zin en betekenis aan hun leven geven. Hoe zij de draad weer oppakken, rekening houdend met (blijvende) beperkingen.

Deelnemers leren presentatievaardigheden zoals: houding, oogcontact, omgaan met vragen uit het publiek en de juiste voorbereiding op een presentatie. Het initiatief voor de training komt vanuit mensen met ervaring met NAH. Deze ervaringswerkers/ ervaringsdeskundigen zijn ook betrokken bij werving van deelnemers en het geven van de training. In Brabant is inmiddels een groep mensen inzetbaar om in diverse (zorg)instellingen en op scholen voorlichting te geven over NAH. En te laten zien wat het betekent om met NAH te moeten leven.

Onderbouwing in de praktijk

Uit ervaringen tot nu toe blijkt dat de training zeer waardevol is voor het persoonlijk proces van herstel, verwerking en aanvaarding voor de deelnemers.

Reacties cliënten

Deelnemers geven aan dat het rust geeft om het eigen verhaal te overzien en een periode te hebben waarin zij met lotgenoten en onder deskundige leiding over het gebeurde kunnen nadenken.

Contactpersoon

Naam: Renske Mol
Functie: Trainer/ ontwikkelaar
Samenwerkingspartner: Stuurgroep NAH in Brabant
Telefoonnummer: 06- 40942136
E-mail: info@moltraining.nl
Website: moltraining.nl

Download de brochures

Ben je op zoek naar informatie over deze opleiding? Download dan de twee brochures:

Downloads

Laatst bijgewerkt op: 26-11-2023 

Deel deze pagina via:

Soort

Training

Taal

Nederlands

Auteur

Renske Mol