Naar hoofdinhoud Naar footer

Puzzelstukjes van mogelijkheden

Gepubliceerd op: 04-06-2019

Marianne Craenen (co-onderzoeker) en Kyomid van der Veer (onderzoeker) werken allebei aan een onderzoek in het kennisnetwerk NAH van Gewoon Bijzonder. Ze houden zich bezig met de inspraak en medezeggenschap van mensen met NAH die in een woonvorm wonen. Het onderzoek loopt nu bijna twee jaar. Wat zijn hun belangrijkste inzichten en waar ligt nog de uitdaging?

In dit artikel vertelt Marianne Craenen over de belangrijkste inzichten die Marianne heeft opgedaan in het onderzoek.  Kiyomid van der Veer schreef hierover een artikel in het Hersenletselmagazine. 

Download het artikel

Gelijkwaardigheid en zeggenschap

Het project 'Gelijkwaardigheid en zeggenschap' wordt uitgevoerd door VUmc, kenniscentrum Vilans en een team van vier co-onderzoekers die zelf zijn getroffen door niet-aangeboren hersenletsel. In het onderstaande artikel delen de onderzoekers eerste inzichten in de manier waarop inspraak en medezeggenschap nu geregeld zijn.

Download het artikel

8 tips voor meer inspraak

Hoe kunnen we de kwaliteit van zorg en welzijn voor mensen met NAH verbeteren? Op basis van dit vraagstuk begon het NAH-Kennisnetwerk in 2017 een onderzoek naar inspraak en medezeggenschap door mensen met NAH. Ben je benieuwd naar de belangrijkse resultaten uit het rapport? Lees hier 8 tips voor meer inspraak van mensen met niet-aangeboren hersenletsel >>

Bron: Hersenletselmagazine

MEER INFORMATIE OVER HET NAH-KENNISNETWERK

NAH-kennisnetwerk

Hoe zorgt dit onderzoek voor impact?

Meer gelijkwaardigheid en zeggenschap

Downloads

Deel deze pagina via: