Naar hoofdinhoud Naar footer

Richtlijn Mondverzorging

Gepubliceerd op: 01-12-2023

Een gezonde mond is belangrijk en draagt bij aan een goede kwaliteit van leven. De richtlijn Mondverzorging van SKILZ helpt om mondverzorging goed te organiseren voor bewoners en cliënten in de langdurige zorg.

Waarom de richtlijn Mondverzorging?

De richtlijn geeft zorgprofessionals praktische adviezen voor de mondverzorging van bewoners en cliënten. Het doel van de richtlijn is om de (mond)gezondheid te verbeteren. Hiermee is het ook mogelijk dat de kwaliteit van leven van een bewoner of cliënt vooruitgaat. Deze nieuwe richtlijn vervangt de oude richtlijn uit 2007 (Richtlijn Mondzorg voor zorgafhankelijke cliënten in verpleeghuizen). 

Voor wie is de richtlijn Mondverzorging?

De richtlijn is geschreven voor zorgprofessionals die helpen bij de mondverzorging van bewoners of cliënten. Dit zijn bijvoorbeeld verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden en begeleiders. Maar de richtlijn is ook geschikt voor mantelzorgers, logopedisten, diëtisten, mondzorgprofessionals en nog veel meer mensen. De richtlijn is geschikt voor de ouderenzorg én gehandicaptenzorg.  

Waar vind ik de richtlijn?

De richtlijn en de bijbehorende producten, zoals de samenvattingskaart en informatiekaart voor cliënten en naasten, vind je op de website van richtlijnenlangdurigezorg.nl. Klik op de knop hieronder om naar de richtlijn te gaan.

Ga naar

Richtlijnen langdurige zorg

Bekijk de richtlijn Mondverzorging

Deel deze pagina via:

Soort

Richtlijn

Organisatie / Uitgever

SKILZ