Naar hoofdinhoud Naar footer

Schone smoezenbingo

Gepubliceerd op: 06-12-2023

Hoe kijk jij naar hygiëne? Door het spelen van de Schone smoezenbingo ontdek je hoe jij en jouw teamleden over het onderwerp hygiëne en schoon werken denken. De Schone smoezenbingo is een leuk en makkelijk hygiëne spel!

De Schone smoezenbingo is een leuk en makkelijk spel dat helpt bewust te worden van schoon werken. Herken jij de smoezen in deze bingo?

Hoe werkt het spel?

In het spel vind je de uitleg, bingokaarten en de smoezen die je uit kunt knippen. Je kunt het spel met je hele team spelen.

De bingo is leuk om met collega’s te spelen die allemaal wat anders doen. Bijvoorbeeld: begeleiders, verpleegkundigen, teamleiders, aandachtsvelders hygiëne, huishoudelijk medewerkers.

Na de bingo denk je met elkaar nog na over een aantal vragen. In welke smoezen jij je niet herkent bijvoorbeeld. En wat ‘gewoon schoon’ voor jou en de cliënten betekent. Deze vragen zijn een mooie manier om met elkaar over schoon en hygiënisch werken te praten.

Onder het kopje ‘Downloads’ vind je de bingo op A4-formaat: goed om zelf te printen of te laten afdrukken. Denk ook aan pennen, een grabbelbak en aan een prijsje voor de winnaar! Heb je er al zin in?

Doe mee aan ‘Samen scherp op schoon werk’

Wil je aan de slag met het verbeteren van hygiënisch werken en het voorkomen van infecties? Het programma ‘Samen scherp op schoon werk’ ondersteunt jouw organisatie daar graag bij. Samen werken we toe naar een kleine of grote verbetering. Heb je interesse? Lees meer over het programma en meld je aan.

Lees meer 

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Spel