Naar hoofdinhoud Naar footer

Toolbox Bewind

Gepubliceerd op: 15-08-2022

Cliënten die (tijdelijk) niet over eigen financiële of persoonlijke zaken kunnen beslissen, kunnen onder bewind geplaatst worden. Voor een betere begeleiding is een toolbox ontwikkeld door het lectoraat Armoede Interventies van de HvA.

YouTube video thumbnail

De groep cliënten met een licht verstandelijke beperking groeit. Eén van de tools in de toolbox is een video met een laagdrempelige uitleg wat bewindvoering is. Op deze manier kan je als zorgprofessional op een eenvoudige wijze uitleggen van bewindvoering is. 

De andere twee tools zijn 'Een stappenplan naaar bewind' en 'Aan de slag met financiële vaardigheden'. De drie tools zijn ontwikkeld in samenwerking met bewindvoerders, LVB-experts en ervaringsdeskundigen. Op de website van Toolbox Bewind vind je de tools.

Ga naar de toolbox

Met deze website wil het lectoraat Armoede Interventies van de HvA bewindvoerders en klanten te ondersteuning tijdens het bewindvoeringstraject. Op de website vind je ook een handige instructie hoe je de toolbox op de meest effectieve manier gebruikt. 

Lees meer

Deel deze pagina via:

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

HvA