Naar hoofdinhoud Naar footer

Toolkit: Praten over shame sexting

Gepubliceerd op: 04-10-2022

Laatst bijgewerkt op: 04-12-2023

Deze toolkit geeft sociaal professionals en vrijwilligers handvatten om het gesprek over shame sexting te voeren met ouders met een migratieachtergrond. Dit helpt ouders om het onderwerp met hun kind te bespreken.

Ouders hebben behoefte aan concrete steun van sociaal professionals bij hun vragen rond shame sexting, ook vragen vanuit hun religie. Professionals voelen de noodzaak om het gesprek aan te gaan. Toch ervaren zij op hun beurt vaak onzekerheid over hoe ze dit kunnen doen, op een cultuursensitieve manier. Kennisplatform Inclusief Samenleven (KIS) ontwikkelde een toolkit: Praten over shame sexting. Een aantal ouders en ervaren professionals waren bij de ontwikkeling betrokken.

Toolkit met sensitiviteit voor diversiteit

De toolkit, bestaat uit een brochure, overzichtskaart en animatiefilmpje. Het geeft sociaal professionals en vrijwilligers handvatten om het gesprek met ouders met een migratieachtergrond te voeren over shame sexting, met sensitiviteit voor diversiteit. Dat helpt ouders om het onderwerp met hun kind te bespreken.

Ga naar de toolkit op kis.nl

Deel deze pagina via:

Soort

Toolkit

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Kennisplatform inclusief samenleven