Naar hoofdinhoud Naar footer

Nieuwe trainingsmodule ‘Leer beter slapen’: makkelijk leesbare slaaptherapie

Gepubliceerd op: 25-06-2024

Een goede nachtrust draagt bij aan een goede gezondheid. Langdurige slapeloosheid heeft een belangrijke negatieve impact op de kwaliteit van leven en het mentale welzijn en verdwijnt vaak niet vanzelf. Voor slechte slapers is cognitieve gedragstherapie voor insomnie (CGT-i) een effectieve behandeling, maar helaas hebben nog te weinig mensen hier toegang toe. Er is een kosteloze en toegankelijke module ontwikkeld voor zorgprofessionals.

Makkelijk leesbare slaaptherapie

Een goede nachtrust is erg belangrijk voor de gezondheid. Cognitieve gedragstherapie voor insomnie (CGT-i) is de behandeling, waar helaas nog te weinig mensen met langdurige slapeloosheid toegang toe hebben. Er bestaan protocollen en zelfhulpboeken maar die zijn voor een aantal mensen moeilijk geschreven. Speciaal voor de doelgroep van mensen met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA) of een lichtverstandelijke beperking is het bestaande zelfhulpboek Slapeloosheid bewerkt tot de makkelijke leesbare trainingsmodule: ‘Leer beter slapen’.

Over de CGT-i module

De CGT-i module geeft zorgprofessionals die geschoold zijn in cognitieve gedragstherapie een handvat om patiënten eerder en beter te kunnen helpen. Het is het resultaat van een unieke samenwerking tussen GGNet en het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe, die beiden cliënten zien met insomnie. 

Met de nieuwe trainingsmodule, die te gebruiken is in de eerste- tweede- én derdelijnszorg, krijgen zorgprofessionals een tool in handen waarmee zij sneller en beter kunnen behandelen. De module is kosteloos en toegankelijk voor zorgprofessionals met kennis van cognitieve gedragstherapie.

Download hier de kosteloze en toegankelijke module: GGNet | Trainingsmodule Leer beter slapen

Deel deze pagina via:

Soort

Lesmateriaal

Soort kennis

Onderzoekskennis