Naar hoofdinhoud

Twinkels Persoonsgerichte zorg

Gepubliceerd op: 22-12-2021

Geloof jij ook in de kracht van persoonsgerichte zorg voor jouw cliënten? Heb je zelf ideeën of is je organisatie ermee bezig? Zou je er meer over willen horen, lezen of leren? Twinkels geven je inspiratie voor vernieuwende persoonsgerichte zorg in de gehandicaptensector.

Wat zijn Twinkels? 

Twinkels zijn ontwikkeld tijdens ‘Begeleiding à la carte’, een tweejarig traject van het programma Volwaardig leven van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zo’n 35 organisaties deden mee en hebben samen met zorgbegeleiders, projectleiders, cliënten en hun naasten gewerkt aan de uitwerking van ideeën over persoonsgerichte zorg. Vaak kwamen cliënten of hun naasten zelf met deze ideeën. De organisaties kregen hulp van een Vilans coach en ervaringsdeskundigen werden actief betrokken om mee te denken en mee te beslissen. Begeleiding à la carte eindigde eind 2021. Het resultaat is een mooie serie van inspirerende nieuwe voorbeelden, gemaakt en getoetst in de praktijk. Via de Twinkels blijven we deze ideeën delen. Zo kunnen andere organisaties ook aan de slag met de vernieuwende ideeën voor persoonsgerichte zorg. Met als uiteindelijk doel dat iedereen zoveel mogelijk onbeperkt mee kan doen. 

Twinkelmagazine online

Je vindt de Twinkels in het online Twinkelmagazine. Je klikt vervolgens door naar het Kennisplein Gehandicaptensector voor de praktische toepassingen, zoals handige stappenplannen, checklists en tips. De overeenkomst tussen alle Twinkels is het positieve effect dat ze hebben op het leven van cliënten. Een tweede kenmerk is de ‘twist’ die iedere organisatie heeft doorgemaakt om haar doel te bereiken. Vernieuwende persoonsgerichte zorg is niet zomaar geregeld. Het vraagt in alle gevallen om anders kijken, anders denken en een flinke dosis doorzettingsvermogen. 

Twinkelmagazine nu ook in gedrukte vorm!

Wil je een Twinkelmagazine ontvangen om uit te delen of om op de leestafel te leggen? Je kunt een aantal exemplaren opvragen door een mail te sturen naar: volwaardigleven@vilans.nl

'Vernieuwende persoonsgerichte zorg is niet zomaar geregeld. Het vraagt in alle gevallen om anders kijken, anders denken en een flinke dosis doorzettingsvermogen.'

Deel deze pagina via:

Soort

Themaboek

Type

Digitaal

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Twinkels

Programma's / projecten

Begeleiding à la carte