Naar hoofdinhoud Naar footer

Twinkels Persoonsgerichte zorg

Gepubliceerd op: 26-05-2023

Geloof jij ook in de kracht van persoonsgerichte zorg voor jouw cliënten? Heb je zelf ideeën of is je organisatie ermee bezig? Zou je er meer over willen horen, lezen of leren? Twinkels geven je inspiratie voor vernieuwende persoonsgerichte zorg in de gehandicaptensector.

Wat zijn Twinkels? 

Twinkels zijn ontwikkeld tijdens ‘Begeleiding à la carte 1’ (2019-2021). Een aantal organisaties in de gehandicaptenzorg ontwikkelden een aanpak in vernieuwende en persoonsgerichte zorg. De organisaties kregen daarbij hulp van een Vilans coach en ervaringsdeskundigen werden actief betrokken om mee te denken en mee te beslissen. Het resultaat is een mooie serie van inspirerende nieuwe voorbeelden, gemaakt en getoetst in de praktijk. Via de Twinkels blijven we deze ideeën delen. Zo kunnen andere organisaties ook aan de slag met de vernieuwende ideeën voor persoonsgerichte zorg. Met als uiteindelijk doel dat iedereen zoveel mogelijk onbeperkt mee kan doen. 

Twinkelmagazine online

Je vindt de Twinkels in het online Twinkelmagazine. Je klikt vervolgens door naar het Kennisplein Gehandicaptensector voor de praktische toepassingen, zoals handige stappenplannen, checklists en tips. De overeenkomst tussen alle Twinkels is het positieve effect dat ze hebben op het leven van cliënten. Een tweede kenmerk is de ‘twist’ die iedere organisatie heeft doorgemaakt om haar doel te bereiken. Vernieuwende persoonsgerichte zorg vraagt soms om een andere blik en lef om van de gebaande paden af te wijken om de vernieuwing voor elkaar te krijgen. Het vraagt van professionals en organisaties openheid en creativiteit.

Twinkelmagazine ook in gedrukte vorm!

Wil je een aantal Twinkelmagazines ontvangen om uit te delen of om op de leestafel te leggen? Je kunt een aantal exemplaren opvragen door een mail te sturen naar: begeleidingalacarte@vilans.nl.

“Vernieuwende persoonsgerichte zorg vraagt soms om een andere blik en lef om van de gebaande paden af te wijken om de vernieuwing voor elkaar te krijgen. Het vraagt van professionals en organisaties openheid en creativiteit.”

Deel deze pagina via:

Soort

Website

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Twinkels

Programma's / projecten

Begeleiding à la carte (Balc)