Naar hoofdinhoud Naar footer

Voorlichtingsprogramma: Steffie legt uit

Gepubliceerd op: 07-05-2022

Voor mensen met een verstandelijke beperking is de maatschappij soms erg ingewikkeld. En voor mensen die de wereld makkelijk vinden, is het soms moeilijk om het gemakkelijk uit te leggen. Daarom is Steffie er voor iedereen.

Wie is Steffie?

Steffie ondersteunt begeleiders bij het uitleggen van zaken die voor anderen vanzelfsprekend zijn. En Steffie helpt mensen met een verstandelijke beperking om moeilijke dingen te begrijpen. Veel mensen kennen Steffie wel, maar weten niet precies wat zij allemaal te bieden heeft.

Sinds maart 2014 is Ieder(in) eigenaar van Steffie. Voor de voorlichtingsprogramma's wordt altijd samengewerkt met mensen en organisaties die verstand hebben van het onderwerp waar het over gaat.

Hieronder een overzicht van wat Steffie allemaal doet:

Geen zin om dit hele artikel te lezen? Ga dan direct naar De website van Steffie.

Brandveiligheid

Hoe kun je brand en koolmonoxidevergiftiging voorkomen? En wat moet je doen als er onverhoopt toch brand uitbreekt? De antwoorden op deze vragen komen aan bod op deze website van Steffie.

Ga naar Steffi over brandveiligheid

Gezond leven

Hier wordt op een makkelijke manier uitgelegd hoe je gezonde keuzes kan maken. Je kunt een quiz doen over gezond eten. Ook kun je op speelse wijze ontdekken wat gezond is en wat ongezond is. Er is ook aandacht voor bewegen.

Ga naar de website van Kijk op Gezond

Steffie vertelt over roken

Steffie helpt met haar website roken.steffie.nl om stoppen met roken beter bespreekbaar te maken voor en door mensen met een verstandelijke beperking.

Ga naar de website roken.steffie.nl

Alcohol en drugs

Op deze website leer je op een eenvoudige manier wat het drinken van alcohol en blowen (het roken van hasj of wiet) met je kan doen. Je krijgt uitleg over de leuke en minder leuke effecten van alcohol en blowen.

Ga naar de website Bekijk het Nuchter

Ondersteuningsplan

Een handige tool om in te zetten in de voorbereiding van de jaarlijkse bespreking over het ondersteuningsplan. Met deze website leer je op een leuke en makkelijke manier wat het ondersteuningsplan is. En je kunt zelf aan de slag, zodat je over het ondersteuningsplan kunt praten met je begeleiding.

Ga naar de website Mijn ondersteuningsplan

Vrije tijd

Op deze website kun je - door een aantal vragen te beantwoorden – erachter komen welke activiteiten bij je passen. Handig voor mensen die niet weten wat ze in hun vrije tijd kunnen doen.

Ga naar de website over vrije tijd

Meer dan liefde

Een zeer uitgebreide website over de onderwerpen: vriendschap, lichaam, seksualiteit, kinderwens, partner en weerbaar. Je kunt er informatie vinden, tips én je kunt een quiz doen.

Ga naar de website Meer dan liefde

Bankzaken regelen op internet

Op deze website legt Steffie je uit hoe je kan bankieren via jouw computer en smartphone of tablet. Je kunt oefenen met het betalen met jouw bankpas. En je leert hoe je de Rabo Scanner moet gebruiken.

Ga naar de website eenvoudig bankieren

Ook handig! Uitleg over iban. Eenvoudig en kort. Ga naar de website over IBAN

Reizen met OV-chipkaart

Op deze website wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd wat de OV-chipkaart is, en hoe je er mee kan reizen. Ook kun je oefenen met de automaat.

Ga naar de website Uitleg OV-chipkaart

Rouwverwerking en dood 

Vaak wordt er niet of nauwelijks over de dood gesproken met mensen met een verstandelijke beperking. Maar een slechte rouwverwerking zorgt voor extra verdriet en zelfs ernstige psychische klachten. Steffie maakte daarom een website met informatie over de dood en rouwverwerking.

Ga naar allesoverdedood.nl

Verstandelijk beperking en LHBT

Geen Steffie website, maar wel een andere makkelijke website. Op deze website kun je informatie en bijeenkomsten vinden voor alle LHBT’s met een verstandelijke beperking. LHBT = Lesbisch, Homo, Bi of Transgender.

Ga naar de website Zonderstempel.nl

Datingsite ABCDate

Op deze site legt Steffie uit hoe daten werkt. Behalve daten, kun je op deze site ook terecht als je zoekt naar bijvoorbeeld een sportmaatje of iemand om wat leuks mee te doen. Daarnaast worden er door ABCDate ook ontmoetingsavonden georganiseerd.

Ga naar de website van ABCDate

Online hulp bij het stemmen

Hoewerktstemmen.nl wil meer kwetsbare mensen naar de stembus brengen door de voorspelbaarheid van het stemproces voor hen te vergroten.

Ga naar Hoewerktstemmen.nl

Naar de huisarts en de tandarts

Op de Steffiesite naarjehuisarts.nl kan worden geoefend met het maken van een afspraak en hoe iemand zich kan voorbereiden op het bezoek aan de arts. Op de website naarjetandarts.steffie.nl vertelt Steffie waarom het belangrijk is om je gebit gezond en schoon te houden en hoe de tandarts daarbij kan helpen.

Fit met Steffie

Het programma FitmetSteffie.nl is het platform voor mensen die niet altijd in staat zijn om gezonde keuzes te maken. Op dit online en offline platform kunnen ze niet alleen eenvoudig in beweging komen, maar ook nieuwe contacten opdoen en zo hun kans op liefde, vriendschap en geluk vergroten.

Steffie vertelt over de Wet zorg en dwang

In deze online leermodule legt Steffie op eenvoudige, heldere wijze en in begrijpelijke taal uit wat de Wet zorg en dwang betekent.

Laatst bijgewerkt op: 15-12-2023 

Deel deze pagina via:

Contactpersonen

Soort

Achtergrond

Soort kennis

Ervaringskennis

Taal

Nederlands