Naar hoofdinhoud

Wegwijzer bij ziekenhuisopname van kinderen met een vb

Gepubliceerd op: 11-06-2020

Voor kinderen met een verstandelijke beperking (vb) is een opname in het ziekenhuis heel ingrijpend. Het moet plotseling weg uit de vertrouwde omgeving en begrijpt vervolgens niet wat er in het ziekenhuis gebeurt. Dat levert vaak veel stress op. Deze wegwijzer helpt ouders en begeleiders speciale aandacht te geven aan een ziekenhuisopname.

Wegwijzer voor ouders en begeleiders

Om de ziekenhuiszorg voor kinderen met een verstandelijke beperking te verbeteren heeft het Platform VG Noord-Brabant de wensen, behoeften en knelpunten in kaart gebracht. Daaruit hebben zij de ‘Wegwijzer Unieke mensen krijgen persoonlijke zorg’ ontwikkeld. De wegwijzer is bedoeld voor ouders en persoonlijk begeleiders.

Download de Wegwijzer Unieke mensen krijgen persoonlijke zorg (pdf) bij de downloads onderaan. 

Informatie over zorg en gedrag

De Wegwijzer voor ouders en persoonlijk begeleiders is ontwikkeld met hulp van ervaringsdeskundige ouders en is ondersteund en gefinancierd door Zorgbelang Brabant en het CZ fonds.

 De ouders en persoonlijk begeleiders weten vaak het beste welke dagelijkse zorg en begeleiding hun kind of cliënt nodig heeft. Op het overdrachtsformulier in de Wegwijzer kunnen zij vooraf veel informatie over die specifieke zorg en gedrag vastleggen. Het overdrachtsformulier helpt ouders en persoonlijk begeleiders en ziekenhuismedewerkers om samen zorg te regelen die is afgestemd op de specifieke zorgbehoeften en het gedrag van het kind. In de Wegwijzer staan daarnaast adviezen die belangrijk kunnen zijn voor, tijdens en na een ziekenhuisopname.

Bron: Platform VG Noord-Brabant

Meer lezen

Downloads

Deel deze pagina via:

Type

Product

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Platform VG Noord-Brabant