Naar hoofdinhoud Naar footer

Wegwijzer 'Praten over seks'

Gepubliceerd op: 26-07-2022

Laatst bijgewerkt op: 14-07-2023

De wegwijzer ‘Praten over seks’ bevat een verzameling aan kennis en praktische tips die te gebruiken zijn in de dagelijkse werkzaamheden. De wegwijzer geeft praktische handvatten voor begeleiders hoe zij met cliënten, hun verwanten en hun collega’s het gesprek aan kunnen gaan voor het hoogst haalbare niveau van seksuele gezondheid.

Praten over seksualiteit en intimiteit hoort bij het werk van begeleiders in de gehandicaptenzorg, dagbesteding en het onderwijs voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Seksuele vorming vraagt om een positieve en open houding en vertrouwdheid met het onderwerp. Maar de vraag: ‘Hoe praat ik met mijn cliënten over hun wensen met betrekking tot seksualiteit en relaties?’ lijkt voor sommige begeleiders in de gehandicaptenzorg nog steeds moeilijk. 

Checklist

Als je eerst eens wilt checken wat je al weet en kunt, als het gaat om het praten met cliënten over seksualiteit, dan hebben we een handige checklist voor je. Deze checklist geeft een overzicht van de onderwerpen in de wegwijzer ‘Praten over seks’ voor begeleiders. De onderwerpen gaan in op houding, kennis en vaardigheden die je nodig hebt om seksualiteit bespreekbaar te maken met mensen met een beperking. Zet een vinkje bij wat je al weet en kan. Geen vinkje? Geen zorgen! Je vindt alle informatie in de wegwijzer ‘Praten over seks’.

Downloads

Deel deze pagina via:

Soort

Handreiking

Taal

Nederlands

Prijs

Gratis