Naar hoofdinhoud Naar footer

Wegwijzer ‘Wat als ik het niet meer kan?’

Gepubliceerd op: 22-04-2022

Iedereen die zorg verleent aan iemand met een beperking, vraagt zichzelf wel eens af: wat als ik het niet meer kan? Deze en soortgelijke vragen kan je beantwoorden met de wegwijzer ‘Wat als ik het niet meer kan?’. Deze tool wijst je de weg naar informatie, organisaties, hulpmiddelen en websites voor het vinden van mogelijke antwoorden.

YouTube video thumbnail

Wie zal mijn plaats innemen als ik het niet meer kan? Aan wie kan ik het overdragen? En hoe pak ik dat aan? De wegwijzer 'Wat als ik het niet meer kan?' is een tool die je de wegwijst met onder andere verhalen van naasten die zichzelf dezelfde vragen stellen of hebben gesteld. 

Op basis van de vragen van verzorgende naasten is deze tool ontwikkeld. Er komen verschillende thema's aan bod. Denk aan bewustwording, zorg en wonen en omgaan met emoties. Elk thema bestaat uit 3 onderdelen: een beschrijving van het thema vanuit het perspectief van naasten, ervaringen van andere naasten en wat je kunt doen en waar je terecht kunt. Hierdoor haal je uit de wegwijzer allerlei richtingen zodat je kan omgaan met de vraag 'Wat als ik het niet meer kan?'. 

‘Wat als ik het niet meer kan?’ is ontwikkeld door Nivel en zal door KansPlus, Vilans en (Sch)ouders bijgewerkt worden. 

Meer informatie

Klik hier voor een vlog over de wegwijzer 'Wat als ik het niet meer kan?'
Voor vragen en aanvullingen neem je contact op met het Kennis- en adviescentrum van KansPlus via mail of via 030-2363750 (bellen kan van maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 13.00 uur).

Meer lezen over het onderzoek wat heeft geleid tot de tool “Wat als ik het niet meer kan?’, bekijk dan het artikel van Hennie Boeije en anderen wat is verschenen in het tijdschrift NTz.

Deel deze pagina via:

Soort

Website

Soort kennis

Praktijkkennis

Taal

Nederlands