Naar hoofdinhoud Naar footer

Whitepaper Zorgdomotica in de nachtzorg

Gepubliceerd op: 20-06-2022

De nieuwe generaties domotica hebben het in zich om de werkdruk van nachtzorgmedewerkers te reduceren en om de privacy en veiligheid van bewoners te vergroten. Met deze white paper willen we zorgaanbieders inzicht geven in de mogelijkheden die zorgdomotica biedt voor de nachtzorg.

Zorgorganisaties passen technologie en digitale zorg al tientallen jaren toe om de nachtzorg te ondersteunen. De afgelopen jaren is ‘intelligentie’ toegevoegd aan de systemen, waarmee je meldingen en alarmen kunt interpreteren en filteren.

Vilans deed het afgelopen anderhalf jaar onderzoek naar wat implementatie van deze nieuwe systemen voor intramurale toezichthoudende domotica voor effecten hebben op draagvlak, doelmatigheid en kwaliteit van zorg.

Werkdruk nachtzorg verminderen

Uit het onderzoek blijkt dat de nieuwe generatie domotica de potentie heeft om de werkdruk van nachtzorgmedewerkers te verminderen en om de privacy en veiligheid van bewoners te vergroten. Wil je meer weten over de mogelijkheden én de onmogelijkheden die zorgdomotica biedt voor de nachtzorg?

Download de whitepaper die naar aanleiding van dit onderzoek is gepubliceerd. In de whitepaper staan ook een aantal tips voor een succesvolle implementatie van nieuwe zorgdomotica.

Deel deze pagina via:

Stel je vraag aan

Soort

Whitepaper

Taal

Nederlands

Organisatie / Uitgever

Zorg voor Beter