Naar hoofdinhoud Naar footer

ZEVMB-paspoort

Gepubliceerd op: 14-07-2023

Het ZEVMB-paspoort helpt ouders (naasten) van mensen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen (ZEVMB) om zorg en ondersteuning te organiseren.

Het hebben van het paspoort geeft aan dat is vastgesteld dat een iemand ZEVMB heeft en dat daarmee aanspraak kan worden gemaakt op speciale afspraken. Het ZEVMB-paspoort bestaat uit drie delen: het ZEVMB-predicaat, afspraken en informatie: Het ZEVMB-predicaat laat zien dat een team van onafhankelijke experts heeft vastgesteld dat iemand tot de doelgroep ZEVMB behoort. 

Houders van het ZEVMB-paspoort kunnen aanspraak op afspraken om zorg voor een iemand met ZEVMB (-18-18+) te organiseren. Zoals Vereenvoudigde vrijstelling van de leerplicht,direct contact met mensen bij instanties die kennis hebben over ZEVMB, Toegang tot het Ouderplatform van Stichting 2CU en de inzet van onafhankelijke cliëntondersteuning in de vorm van een Copiloot. Het ZEVMB-kenniscentrum werkt aan uitbreiding van de afspraken in het ZEVMB-paspoort. 

In het ZEVMB-paspoort staan links naar uitgebreide en actuele informatie. Hier vind je meer informatie over het ZEVMB-paspoort en hoe deze kan worden aangevraagd.

Lees meer

 

Deel deze pagina via: