Naar hoofdinhoud Naar footer

Ellis Hegeman

Senior (ambulant) begeleider en ambassadeur gehandicaptenzorg

Waarom ben je ambassadeur in de gehandicaptensector?

De gehandicaptenzorg heeft een flinke positieve boost nodig! We zijn jaren onzichtbaar en bescheiden geweest. Het is tijd om ons te laten zien en te laten horen! We hebben een prachtig beroep, werken met mooie bijzondere mensen, waarbij wij van grote betekenis kunnen zijn in hun leven.  Ik draag hier graag mijn steentje aan bij!

Wat is jouw mooiste ervaring met een cliënt?

Mijn ambulante client heeft een zeer beschadigd verleden. In eerste instantie gaan de gesprekken over praktische en veilige onderwerpen. Maar door mijn werktempo aan haar aan te passen, haar de regie terug te geven over haar leven, krijgt ze langzaamaan het vertrouwen in de mens terug. Door niet te oordelen, niet te schrikken en vooral niet weg te gaan na het horen van haar verhalen, kunnen we in vertrouwen werken aan haar hulpvraag en kan zij zichzelf zijn.

Wat zou je doen met 10 miljoen voor de gehandicaptensector? 

  • Zorg op maat en wonen op maat voor iedereen
  • Positieve (media) aandacht voor alle doelgroepen binnen ons werk
  • Profilering, positionering en professionalisering van de sociaal werker als stevige professional in het vak (kennis, kunde en waardering vergroten)
  • Versimpeling van de taal bij gemeentes en instanties, laagdrempelig maken van het aanvragen en invullen van documenten

​Welke kennis moet volgens jou meer gedeeld worden in de sector?

Praktijkkennis: wat werkt er bij jou en wat doe jij dan? Welke creatieve oplossingen voor uitdagingen heb je bedacht, en wat kunnen anderen hiervan leren. Maar ook kennis over het hebben van een vak, bv beroepscode, zodat je vaktrots ervaart en dit ook uitstraalt!

Wat is je levensmotto of favoriete quote?

“Alles komt goed, gewoon blijven ademhalen!”  (Just breathe van Pearl Jam is een van mijn favoriete liedjes)