Naar hoofdinhoud Naar footer

Hilair Balsters

Senior adviseur - Kennismanagement

Werken in de zorg voor mensen met een beperking is kenniswerk. Met de juiste, beproefde kennis behalen we veel winst. Kennis is een belangrijke sturingsfactor om strategische doelen (optimale zorg en ondersteuning) te bereiken. Zo verbeteren we de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking.

Gehoord en gezien worden

Mijn zus met een verstandelijke beperking is veel te jong overleden aan dementie. Dat mijn hart bij de gehandicaptenzorg ligt, heeft dus een persoonlijke reden. Mijn zus was en is nog steeds mijn drijfveer. Door haar heb ik gezien hoe belangrijk het is dat mensen met een beperking gehoord en gezien worden.

Zorg maakt nederig

Als vrijwilliger werkte ik in een aantal jaren in een hospice. Zorgen voor mensen in de laatste fase van hun leven biedt verdieping en maakt je nederig. Dit ervaar ik nu ook in de mantelzorg van mijn beginnend dementerende moeder. Dit is ook als kenniswerker van waarde. Daarnaast ben ik een verbinder 'pur sang'. Ik houd ervan om mensen samen te brengen en - vanuit betrokkenheid en creativiteit - kennis uit te wisselen.

Wapenfeiten van Hilair Balsters

  • Grondlegger Kennisplein Gehandicaptensector, samen met VGN en MEE Nederland.
  • Organiseert de jaarlijkse Kennismarkt Gehandicaptensector waar het werkveld zijn 'state of the art' presenteert.
  • Maakt in werkplaatsen al meer dan 10 jaar - samen met het werkveld - kennis toegankelijk voor de praktijk.
  • Heeft een actieve rol in het programma Gewoon Bijzonder (Nationaal Programma Gehandicapten) en organiseert dat de kennis & informatie uit de projecten van Gewoon Bijzonder voor de sector beschikbaar zijn.