Naar hoofdinhoud Naar footer

Judith Coolen

Orthopedagoog generalist bij Het Houvast

Sinds 2001 werkt Judith in de gehandicaptenzorg. Ze heeft eerst als begeleider op verschillende groepen gewerkt en werkt nu al 20 jaar als orthopedagoog generalist. De laatste 8 jaar werkt zij bij Het Houvast.
Ze vindt het erg belangrijk dat mensen met een beperking hun eigen regie kunnen pakken. “Cliënten moeten zelf kunnen bepalen waar ze gelukkig van worden. Ik wil graag een steuntje in de rug zijn.” Judith wilt graag langdurig bij cliënten betrokken zijn, zodat zij niet steeds hoeven te wennen aan nieuwe gezichten.

Niet over cliënten, maar met cliënten

Judith vindt het belangrijk dat cliënten steeds meer betrokken worden bij het organiseren van hun zorg.  Volgens Judith moet er veel meer aan cliënten gevraagd worden wat zij goede zorg vinden. De stem van de cliënt moet hier serieus in genomen worden.

Individueel wonen in de wijk

Het Houvast doet mee aan het programma Begeleiding à la carte 2. Het uitgangspunt van Het Houvast is om echt te luisteren naar wat de cliënt wil, zonder waardeoordelen. De cliënten wonen allemaal in de wijk. Zij huren zelf hun woning, maar hebben wel 24-uurs zorg. Alle cliënten hebben hun eigen team met begeleiders die bij hen op bezoek komen. Cliënten mogen zelf bepalen hoe hun team er uit ziet.

Ga naar de pagina van Het Houvast om meer te weten te komen over de aanpak.