Naar hoofdinhoud Naar footer

Linda Buiting

Innovatiemedewerker Zorgtechnologie en Digivaardigheid

  • Organisatie: Zozijn 
  • Thema's: Creatief denken, mooie momenten creëren en deze delen voor verbinding binnen en buiten de zorgorganisatie. Zorgtechnologie 
  • Bijdragen: Technologie niets voor mij!

Waarom ben je ambassadeur in de gehandicaptensector?

Ik ben ambassadeur gehandicaptenzorg geworden omdat ik voor verbinding wil zorgen binnen en buiten de zorgorganisatie. Ik vind het belangrijk dat medewerkers creatief kunnen denken om mooie momenten te creëren voor én met de mensen die ze ondersteunen. Door het delen van deze mooie momenten wil ik de gehandicaptenzorg positief zichtbaar maken.  

Wat is jouw mooiste ervaring met een cliënt? 

Mijn mooiste ervaringen zitten in de kleine geluksmomenten die je samen beleeft. Een cliënt die een grap met jou uithaalt, met kerst een wandeling door de verlichte straten of iemand die geniet van zijn lievelingseten.  

Wat zou je doen met 10 miljoen voor de gehandicaptensector? 

Ik zou het creatief denken in de gehandicaptenzorg een boost willen geven, waarbij cliënten en medewerkers de ruimte krijgen om met hun dromen, ideeën en wensen aan de slag te gaan zodat leef- en werkgeluk wordt vergroot.  

Welke kennis moet volgens jou meer gedeeld worden in de sector? 

Bij creatief denken hoort voor mij ook het gebruik van (zorg)technologie. Voor ons is het gebruik van technologie al vanzelfsprekend, maar voor veel cliënten nog niet. Hoe mooi is het als de zelfredzaamheid of het welzijn van een cliënt hierdoor vergroot? 

Wat is je levensmotto of favoriete quote? 

“Met een oog voor klein geluk, kan jouw dag echt nooit meer stuk”