Naar hoofdinhoud Naar footer

Marion Keizer

Adviseur - Kennismanagement

De kracht en het aanpassingsvermogen van mensen, die allerlei drempels moeten overwinnen door fysieke of verstandelijke beperkingen of ziekte, verbaast me telkens weer. Dat geldt ook voor de hartverwarmende motivatie van professionals, mantelzorgers en vrijwilligers die, ondanks bezuinigingen, werkdruk en andere hindernissen, cliënten en naasten de best mogelijke zorg blijven geven. Hen daarbij ondersteunen en motiveren is een dankbare taak.

Zelf ervaren

Ik organiseer ervaringsparcours voor professionals, studenten, ondernemers en organisaties. Deelnemers ervaren welke ‘uitdagingen’ je op je pad vindt met een rolstoel, rollator, of ouderenpak, als slechtziende of slechthorende. Zelf ervaren motiveert - veel meer dan praten - tot directe actie. Ook veiligheid en uitgankelijkheid in noodsituaties komen aan bod. Een onderwerp dat soms vraagt om creatieve oplossingen, waarin ik graag met instellingen meedenk.

Schrijven is ook echt mijn ding! Complexe tekst vertalen in begrijpelijke en behapbare informatie over toegankelijkheid, uitgankelijkheid en woningaanpassingen.

Wat anderen zeggen

‘Een echte eye-opener, gaan we voortaan zelf doen’, aldus een communicatiemedewerker Centraal Museum Utrecht tijdens een schouw in de rolstoel. ‘Zelf ervaren’ laat ons de consequenties van ondoordachtheid en het effect van aanpassingen voelen. Het leidt tot meer begrip en respect voor mensen die dagelijks ontoegankelijkheid ervaren.

‘Hier word ik nu enthousiast van, hier kan ik direct mee aan de slag’, laat een staffunctionaris Facilitair Bedrijf bij Osira Amsterdam weten, over de ‘Checklist Veiligheid en Uitgankelijkheid Kleinschalig wonen’. Door onderdelen te selecteren die passen bij de organisatie, ontstaat een checklist op maat met praktische oplossingen voor op de werkvloer.

‘Fijn dat jullie ons hierbij betrekken, zodat we straks ook echt iets aan de website hebben’, zegt een deelnemer van een panelraadpleging waarbij mantelzorgers en Alzheimerpatiënten hun kennis en wensen met ons deelden.