Naar hoofdinhoud Naar footer

Michael Echteld

Expert Palliatieve Zorg

Michael Echteld is Projectleider Palliatieve Zorg bij Stichting Prisma, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook is Michael lector Zorg rond het Levenseinde bij de Avans Hogeschool. Hij is onderzoeker en projectleider geweest op gebied van palliatieve zorg (VUmc en Erasmus MC) en projectleider op gebied van gezondheid bij mensen met een verstandelijke beperking (Erasmus MC). Deze werelden kwamen mooi bij elkaar in de functie van projectleider palliatieve zorg bij Stichting Prisma. Daar verbindt hij kennis en onderzoek met de zorgpraktijk. Naast het implementeren van bestaande zorgproducten ontwikkelt hij samen met de zorgmedewerkers ook scholing en nieuwe zorgproducten. Ook in zijn functie van lector heeft hij nadrukkelijk aandacht voor mensen met een verstandelijke beperking.

Michael is expert op gebied van palliatieve zorg en is daarbinnen speciaal geïnteresseerd in markering en zorg voor moeilijk bereikbare mensen. Verder heeft Michael interesse in instrumentontwikkeling en kwaliteit van leven. Valorisatie—het tot waarde maken van wetenschappelijke kennis—heeft ook Michael’s speciale aandacht.

Wapenfeiten van Michael

  • Michael ontwikkelde samen met Irma Joore van Stichting Prisma basisscholing met een subsidie binnen het Verbeterprogramma Palliatieve Zorg van ZonMw, waarmee ook het goede voorbeeld Signaleren door Verzorgenden is geïmplementeerd.
  • Michael ontwikkelde samen met het Radboudumc het PALLI-instrument met een subsidie van ZonMw (programma Palliantie – Meer dan zorg). 

Meer lezen