Naar hoofdinhoud Naar footer

Monique te Veluwe

Persoonlijk begeleider

Thema's: De diversiteit van de doelgroep wil ik onder de aandacht brengen door samen met LVB cliënten scholen te bezoeken en dan bij voorkeur groep 7/8.  

Waarom ben je ambassadeur in de gehandicaptensector?

Er bestaan helaas veel vooroordelen over mensen met een beperking. Als ambassadeur wil ik de diversiteit van de doelgroep onder de aandacht brengen en daarmee bijdragen aan een inclusieve samenleving. Tevens hoop ik  anderen enthousiast maken voor het werk in de gehandicaptensector.

Wat is jouw mooiste ervaring met een cliënt?

Het is moeilijk om één voorbeeld te noemen. Dagelijks zijn er veel bijzondere momenten die ontstaan uit vertrouwen dat cliënten in ons als professionals hebben en wederzijds respect. Een glimlach, een knuffel of een mooi gesprek waardoor iemand laat blijken zich veilig te voelen, een basis van waaruit persoonlijke groei en ontwikkeling mogelijk zijn. En als iemand de locatie is ontgroeid, verhuist en een jaar later op bezoek komt om iedereen te bedanken voor de mooie tijd, dan glimmen we samen van trots. 

Wat zou je doen met 10 miljoen voor de gehandicaptensector? 

Dat geld zou ik graag besteden aan inclusie projecten: Onbekend maakt immers onbemind. Als we kinderen op jonge leeftijd al leren dat iedereen mag zijn zoals die is en dat iedereen mee mag doen, samen leren denken in mogelijkheden en elkaar helpen waar nodig, dan wordt de wereld vast een stukje mooier.  

Welke kennis moet volgens jou meer gedeeld worden in de sector? 

De diversiteit van de doelgroep waarmee we als begeleiders in de gehandicapten sector mee werken mag meer aandacht krijgen van mij. Evenals scholing van de specifieke doelgroepen in het beroepsonderwijs. 

Wat is je levensmotto of favoriete quote?

Blijf jezelf, er zijn al genoeg anderen. 

monique-te-veluwe

Contact