Naar hoofdinhoud Naar footer

Sanne van der Hagen

Expert adviseur Innoveren inclusief implementeren bij Vrienden van Verandering

Sanne van der Hagen is expert Technologie en apps voor het Kennisplein Gehandicaptensector en expert adviseur Innoveren inclusief implementeren bij Vrienden van verandering.

Om ervoor te zorgen dat iedereen kan profiteren van mogelijkheden van technologie heb je een netwerk nodig van bewegende onderdelen. Bijvoorbeeld zorgmedewerkers die de technologie kunnen gebruiken, ontwerpers die de mogelijkheden van de technologie kennen en deze kunnen maken en vooruitdenkers die een visie kunnen ontwikkelen. Sanne helpt organisaties deze onderdelen in beeld te brengen en in beweging te zetten. 

Inclusieve samenleving en technologie

Sanne schrijft met regelmaat over de inclusieve samenleving en de mogelijkheden van technologie. Daarnaast is zij sinds 2014 verantwoordelijk een rubriek over technologische innovatie in de gehandicaptenzorg voor het vakblad Markant.

Sanne: "De belangrijkste invloed van technologie op dit moment vind ik de afwezigheid van technologie in het leven van mensen met een beperking. Dat de technologie – die zo’n belangrijke invloed heeft op de kwaliteit van ons aller dagelijks leven – niet beschikbaar is voor de mensen die het misschien wel het hardste nodig hebben, dat vind ik een uitdaging. Bij alles wat ik doe probeer ik hier iets aan te veranderen."

Wapenfeiten van Sanne

  • Je mag haar ‘s nachts wakker maken voor projecten over meedoen in de digitale samenleving. Vooral als het om mensen gaat waarvoor dit niet vanzelfsprekend is.
  • Je mag haar altijd bellen voor wat inspiratie.
  • Ze wordt iedere week gebeld over haar artikel over daten op het kennisplein, maar kan je helaas niet helpen aan een nieuwe relatie.
  • Heeft een goed gevoel voor creatieve communicatie, belangrijk in ieder implementatie of verandertraject dat je start.
  • Heeft jarenlange ervaring in het betrekken van mensen (met én zonder verstandelijke beperking) bij innovatie.
  • Als je hulp nodig hebt bij innoveren of implementeren dan is ze je vrouw!