Naar hoofdinhoud Naar footer

Tom Schoormans

Begeleider

  • Organisatie: Stichting SOVAK

Waarom ben je ambassadeur in de gehandicaptensector? 

Ik ben ambassadeur geworden om op te komen voor de belangen van cliënt en medewerker. De gehandicaptenzorg is te bescheiden en ik vind het belangrijk dat we laten zien wat een prachtige sector het is. Ik wil een actieve bijdrage leveren aan een samenleving waar mensen erkend worden om hun talenten en niet worden veroordeeld op hun beperkingen.

Wat is jouw mooiste ervaring met een cliënt? 

Dat zit hem voor mij in hele kleine dingen. Dat een client een ontwikkeling doormaakt, een competentie ontwikkelt of dat een client met een interactie of activiteit erg gelukkig is. Dat een client de kans krijgt om zich naar zijn of haar mogelijkheid en keuze te ontwikkelen en zijn dromen na kan jagen, dat maakt mij gelukkig.

Wat zou je doen met 10 miljoen voor de gehandicaptensector? 

Ik zou het in maatschappelijke activiteiten steken, waar mensen met en zonder beperking bij elkaar kunnen komen en kunnen ervaren dat je elkaar zoveel te geven hebt in het leven, ongeacht beperking. Ik zou de weg naar een respectvolle en inclusieve samenleving daarmee een boost willen geven.

Welke kennis moet volgens jou meer gedeeld worden in de sector?

Ik zou de succesmomenten, de mooie dingen, de kansen en alle andere zaken waar andere mensen inspiratie of kracht uit zouden kunnen halen veel meer gedeeld willen zien. We kunnen elkaar zoveel geven en elkaar zoveel leren.

Wat is je levensmotto of favoriete quote? 

You can't start a fire without a spark. Dit betekent voor mij dat elke grote ontwikkeling begint bij een kleine onmisbare bron.

Welk(e) thema(‘s) focus jij je op als ambassadeur?

Ik heb geen specifieke thema's waar ik mezelf op focus, omdat veel onderwerpen met elkaar in verbinding staan. Ik probeer het andersom te benaderen: Als er een thema komt, aan welke facetten van het onderwerp kan ik me dan als ambassadeur  focussen om actief bij te dragen.