Naar hoofdinhoud Naar footer

Aveleijn kiest voor digitale zorg met Mobiléa

Gepubliceerd op: 27-05-2021

Aveleijn is een zorgorganisatie in Twente en de gemeente Berkelland. Vanuit de kernwaarden ‘ontmoeten’, ‘ontwikkelen’ en ‘ondersteunen’ biedt Aveleijn zorg aan kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een verstandelijke beperking. Technologische innovaties ondersteunen hierbij de eigen regie en communicatie.

YouTube video thumbnail

De coronapandemie maakte ontmoeten en contact lastig en soms zelfs onmogelijk. Het belang van een vorm van beeldcontact werd urgent. Aveleijn deed ervaring op met Mobiléa. Deze zorgtechnologie biedt de mogelijkheid voor zorg op afstand. Zorgmedewerkers, cliënten, mantelzorgers en verwanten kunnen met elkaar beeldbellen, chatten en informatie en bestanden uitwisselen.

Aveleijn heeft zich vervolgens aangesloten bij het themanetwerk Corona en contact op afstand van de Innovatie-impuls. Want op kleine schaal kreeg Aveleijn regelmatig aanvragen voor het gebruik van Mobiléa. Interessant is nu voor hen om de behoefte en de mogelijkheden te verkennen voor een bredere implementatie van beeldcontact.

Vanuit de Innovatie-impuls krijgt het projectteam ondersteuning van een adviseur, onderzoekers en communicatie en techniek om de juiste stappen te zetten. Die begint bij het in kaart brengen van de behoefte en de context, de mogelijke technologische oplossingen en vervolgens een implementatieplan.

Een aantal cliënten die al ervaring heeft met Mobiléa is enthousiast en maakt uit zichzelf al filmpjes om andere cliënten te enthousiasmeren. Dat is alvast een mooie basis voor een succesvolle implementatie.

Deel deze pagina via: