Naar hoofdinhoud Naar footer

Dit zijn de tien winnaars van de Special Media Awards 2023

Gepubliceerd op: 13-11-2023

Woensdag 8 november kwamen 30 genomineerden uit het hele land naar Beeld & Geluid in Hilversum voor de leukste award uitreiking van Nederland: de Special Media Awards. Tijdens een spannende show maakten Irene Moors en Kevin van den Berg de 10 winnaars bekend. De vakjury was onder de indruk van alle inzendingen. De winnaars laten met hun bijdrage zien hoe je (sociale) media op een leuke manier kunt inzetten. Het was dit jaar de vijfde keer dat het landelijke evenement werd georganiseerd. Een jubileum!

Amerpoort organiseerde in 2019 voor het eerst een landelijk evenement en werkt inmiddels samen met meer dan 50 organisaties uit de gehandicaptenzorg, (online) mediapartners en ervaringsdeskundigen.

Steeds meer inzendingen

Initiatiefnemer en projectleider Sonja Heijkamp: “Dit jaar hadden we 168 inzendingen uit het hele land. Elk jaar zijn we blij verrast met alle creatieve en bijzondere media-uitingen die we ontvangen. Het is zo belangrijk om aandacht te blijven vragen voor mediawijsheid in de gehandicaptenzorg. We zien met de Special Media Awards wat voor goede media mensen met een verstandelijk beperking maken en hoeveel plezier we kunnen hebben met sociale media. Ik hoop met het evenement echt een ‘paaltje te hebben geslagen’ om als begeleider of organisatie het gesprek over sociale media positief samen te kunnen voeren."

Uit de 168 inzendingen selecteerde de vakjury de winnaars. In de vakjury zaten dit jaar Sander Pat, Team Plagiaat, Tjarda Struik, Renée Postma, Rob Geus, Kaj van der Voort en Jan Müller.

De vakjury heeft deze winnaars in de tien verschillende categorieën gekozen:

  1. Categorie Vlogger: Sebastiaan Vos
  2. Categorie Gamen: HyperrTV  ('s Heeren Loo)
  3. Categorie Instagram:  Evelien.creations (Heel Bijzonder)
  4. Categorie Kunst: Mae Stallion - ICE (Amerpoort)
  5. Categorie Podcast: Verrassend Normaal ('s Heeren Loo)
  6. Categorie Multimedia redactie: Het Berghjournaal ('s Heeren Loo)
  7. Categorie Serie: Melvin bezoekt dagbestedingen (Dichterbij)
  8. Categorie Sport: Jitzecreativedancer (ASVZ)
  9. Categorie Videoclip: Ik ga lekker op vakantie (Theater Tegendraads)
  10. Categorie Youtube kanaal: Door het oog van een autist

 “Ik ben heel blij en ik heb er geen woorden voor, maar ik zou deze award eigenlijk aan alle genomineerden gunnen.“ Mea Stallion, winnaar categorie Kunst. 

Alle genomineerden ontvingen een prachtige mini-award, ontworpen en gemaakt door cliënten van ASVZ (werkplaats Groenstraat), het spel ‘Mediachallenge’ en een eigen vakjuryrapport. Alle winnaars ontvingen naast een grote award en vakjuryrapport het spel ‘Weerbaar op het web’.

Feestelijke uitreiking

Dankzij Co Hases op de rode loper en presentatoren Irene Moors en Kevin van den Berg was het een indrukwekkend feestje bij Beeld & Geluid op het Mediapark in Hilversum. Om het feest compleet te maken, traden Danny Smoorenburg en Rico Stavast op.

Week van de Mediawijsheid

De Special Media Awards werden uitgereikt in aanloop naar de Week van de Mediawijsheid (10 t/m 17 november 2023). Dit jaar is er aandacht voor online omgangsvormen. Hoe zorgen we er met z’n allen voor dat de online wereld een fijne, sociale plek wordt en blijft? Door een grens te trekken en #hierniet te zeggen. Zo maken we ons hard tegen online kwetsend gedrag. 

Lees meer 

Deel deze pagina via: